So long, blogg.se!

http://beyondida.devote.se är min nya adress! Feel free to follow me.
Känns konstigt att flytta från blogg.se, men det känns som att det behövs lite uppfräschning! Men vem vet, jag kanske flyttar tillbaka om jag inte trivs. Men hoppas ni följer med mig så länge. Puss!


Finally did it

Idag köpte jag en kamera. En fet, bra och snygg kamera. Fujifilm finepix x10 heter den, om jag inte minns helt fel. Beställde den, så den lär nå brevlådan inom 3-4 dagar! Förhoppningsvis innan fredag så jag kan ta fina bilder på mina vänner (de som är ett år yngre än mig) när de har bal. Har verkligen vart sugen på en bra kamera länge nu!


@ Liseberg

Igår jobbade jag från morgon till kväll. Direkt efter jobbet tog jag min stora kasse med blommor i och stack iväg mot Liseberg. Min syster skulle nämligen fira sin födelsedag där med femkamp och andra roligheter! Det blev verkligen en lyckad kväll! Jag gjorde inte så bra ifrån mig på spelen och jag vann inget heller men jag var lika glad ändå! Vi köpte ett åkhäfte och åkte kanonen, balder och Lisebergs-banan! Och så gick vi spökhuset! Fy vad roligt det var!
Det var verkligen en perfekt dag. Solen värmde tills sent på kvällen. Det blev fina minnen.
Idag kommer hela familjen hem och mamma (och syster) skall firas! Det är ju morsdag! Jag har gett mamma en stor fin Hortensia och massa kramar. Ta hand om er!

https://cdn2.cdnme.se/1980121/7-3/pic_51a1d8c4e087c369257a3003.jpg" class="image">


Nu händer det grejer

Varsegod här får ni en redig pose-bild.
Som ni kanske vet så håller jag på att ta körkort. Jag är nära slutet nu (förhoppningsvis!). Min pappa har stått för största delen av mitt körkortstagande - både ekonomiskt och som handledare. Han vill inte att jag skall boka uppkörning privat, han vill att jag skall köra på körskolan tills de säger att jag är redo för uppkörning och sedan boka genom dom. Då har jag "större chans" att klara det då jag verkligen är redo, samt att jag får ha med min lärare i baksätet under uppkörningen och så använder jag körskolans bil. Vilket är en oerhörd trygghetskänsla! Men det blir dyrare. För att inte min bilskolas statistik skall försämras, måste de vara 100% säkra på att jag skall klara uppkörningen när de skickar iväg mig. Därför får jag ta, vad som känns som, onödigt många lektioner (dyyrt!!).
Ett krav för att bilskolan skall boka för mig, är att jag är klar med alla teoriprov på deras hemsida (vilket jag är) och att man skall komma in till bilskolan och skriva ett prov där, så att dom ser att man kan teorin utan att tjuvkika i boken. Har pluggat hårt i nån vecka och idag kände jag mig redo för att pallra mig till bilskolan och skriva det där "test-teori-provet", eller vad man skall kalla det. 
Men jag klarade det! Var oerhört nervös innan, nästan löjligt nervöst för en sådan liten grej. Hade jag inte klarat det idag hade jag ju bara kunnat läsa på ytterligare och göra om det om några dagar. Men jag fick 67/70! Vilket är grymt, om jag får säga det själv. Är förvånad dock, för det kändes som det gick åt skogen under provets gång.
Nu är i alla fall uppkörning och uppskrivningen bokad! Men min vanliga otur var framme i bokande stund. Är oerhört fullbokat nu under sommartid, så den enda passande lediga tiden är på samma dag som jag skall åka till Spanien! Fatta det. Hur hemskt? Uppkörningen är 8.30 och 19.20 går planet mot Marbella. Kan bli en lyckans resa, men tänk vad trist om jag inte klarar det. Men nu taggar vi till, och jag skall banne mig klara det! 

Yum!


What a night

I skrivande stund sitter jag, helt ensam, i en busskur. Eller en slags busstation är det väl mer. Inte en människa eller buss syns så långt ögat når. Bara jag. Jag kanske borde känna mig rädd, ensam och utsatt. Men det känns ändå rätt lugnt. Har suttit här sen klockan 01.00 ganska exakt, och min buss kommer klockan 02.00. Kom nämligen med en buss från Göteborg och väntar nu på mitt byte som skall ta mig till Tjörn. Bussförbindelserna vid denna tidpunkt är väl inte top notch.
I alla fall. Har varit på personalmiddag/fest i stan och det var faktiskt väldigt trevligt. Jag jobbar på ett ställe med många anställda, runt 100 kanske, lite mer. Därför är det kul att få kontakt med folk som jobbar på andra avdelningar osv!
Skall upp och jobba imorgon, så kunde inte stanna så länge. Men det här räckte. Puss och god natt. Nu kommer bussen om en kvart. Hoppas jag härdar ut. Men Alex och Sigges podcast underlättar lite!


Soaked in luxury

Sitter för tillfället och skriver upp mig på olika bostadsköer. Är redan uppskriven på Boplats och SGS sedan länge, men har nu skrivit upp mig på Bjurfors och Ivar Kjellberg. Båda dom är gratis. Kanske inte har så goda möjligheter just nu, men man måste tänka långsiktigt. Om kanske 5 år har jag ju goda chanser! 
Fick syn på den här lägenheten. Herregud vilken lya! Känns så osvensk och lyxig. Hittade den på http://www.bjurfors.se/.
Nu skall jag fortsätta med min körkortsteori!

Tisdag

Hej bloggen! Idag svängde jag förbi Coop innan jobbet för att köpa lunch. Fick bli kvarg och en egen mix av müsli! Gott och nyttigt!


Power walkar


Rubriker

Insåg precis att de två senaste rubrikerna på mina inlägg är likadana fast på olika språk. Fult! 
Annars då? Är det bra? Här är det rätt fint ändå. Är ledig idag. Helt ledig. Borde plugga körkort men det gör jag snart. Snart. Beställde precis hem ett par nya Urbanears Plattan, i färgen Coral. Har ett par vita redan, men dom är alldeles sönder. Knappen är död och sen är dom smutsiga också. Och så har jag ett par man stoppar in i öronen också, men är mycket mer förtjust i "over ear"-modeller. Bättre ljud. 

Lev i nuet

Jag är inte så bra på att leva i nuet. Inte så bra på det som jag skulle vilja vara i alla fall. Jag har alltid något som ligger i framtiden som jag ser fram emot eller inte ser fram emot. Som gör att jag hela tiden "räknar dagar". Nu till exempel har jag Spanien om 54 dagar och antagninsbeskedet om 62. Att jag vet exakt hur många dagar det är kvar till det där beror på en app. Annars brukar jag inte hålla så stor koll. Sen skall jag ju ta körkort, vilket börjar närma sig, och jag lär ha uppkörning inom 1 månad högst 2. Så det ligger liksom och gnager i bakhuvudet. Kan inte helt slappna av. Det känns som att när jag lyckats ta det kommer alla oros-moment att släppa. Men så är det ju inte. Det kommer hela tiden nya. Stora som små. Undra om det kommer vara så hela livet eller om man någon gång kommer känna sig helt och totalt tillfreds och avslappnad?


Live in the moment


Snaps

 

 

Såhär brun var jag sommaren 2011, sist jag var i mitt älskade Puerto Banus. Skall slå det i sommar!

Puerto Banus.

Sverige. Nästan lika fint nu när sommaren smyger sig på!

Mitt senaste inköp! Köpte som på ren impuls, men jag ångrar det inte. Köpte även två fina tröjor idag. Visar er dom en annan dag.

Såhär preppy var jag får några dagar sen med pappas gamla Gant-skjorta under.

I fredags gick jag ut med några vänner. Vi var i princip först på klubben. Så kan det bli ibland! Men det hindrade inte Julia och Carl att ta sig an dansgolvet! Love it

Härliga människor!


Something fantastic

Igår bokade jag en resa! Skall äntligen besöka mitt älskade Spanien, Puerto Banus, i sommar. Reser dit varje år, med undantag förra sommaren. Men i år skall jag tillbaka igen. Med mamma som resesällskap. Skall bli så himla mysigt faktiskt. 10 dagar av ren avslappning. 
Förra sommaren reste jag med en vän. Det var verkligen en av de roligaste sakerna jag gjort. Vi festade hela nätterna, lärde känna varandra som systrar, träffade goa människor och solade och badade. Men alla mina vänner jobbar i sommar. Vilket jag trodde att jag också skulle behöva göra. Men lyckades få 10 dagars semester, mitt i juli, vilket är helt sjukt offattbart! Dom ringde från jobbet igår och bekräftade min ledighet, 30 minuter senare var resan bokad, haha.

Instagram

Följ mig gärna, @idaolausson


RSS 2.0